Mobiele data bespaartips

Om te zorgen dat je niet over je niet over je bundel heen gaat hebben wij een aantal tips om mobiele data te besparen.

Tip 1: Maak gebruik van WiFi

Misschien een heel erg voor de hand liggende tip, maar ook meteen één van de belangrijkste. Maak gebruik je WiFi wanneer je maar kan. Als je thuis een filmpje op je mobiele telefoon aanzet kijk dan altijd eerst of je niet meer op je data zit. Zo kom je niet voor een nare verassing te staan.

Tip 2: Ververs niet op achtergrond

Je smartphone controleert voortdurend of er nieuwe berichten of updates zijn. Sommige apps kan je zo instellen dat ze minder data verbruiken. Sta bijvoorbeeld niet toe dat de inhoud van apps op de achtergrond wordt ververst bij verbinding met je mobiele netwerk. Door apps uit te schakelen gaat niet alleen je data, maar ook je batterij langer mee. Zo doe je dat:

Voor Android

Ga naar Instellingen > Netwerk en Internet > Datagebruik > Databesparing en schakel hier 'Databesparing' in.

Voor IOS

Ga naar Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond. Schakel hier de apps uit die je niet op de achtergrond wilt verversen.

Tip 3: Schakel bij WhatsApp automatisch downloaden uit

WhatsApp downloadt automatisch afbeeldingen, geluiden en video’s. Schakel dit uit en bespaar MB’s. Zo doe je dat:

Voor Android

Open WhatsApp en ga naar Instellingen > Instellingen > Data- en opslaggebruik > Media automatisch downloaden > Wanneer verbonden met Wi-Fi > schakel dit in voor afbeeldingen, geluid, video en documenten. Bij gebruik mobiel netwerk > schakel dit uit voor afbeeldingen, audio, video's en documenten.

Voor IOS

Open WhatsApp en ga naar Instellingen > Data- en opslaggebruik > Media autom. downloaden > Schakel voor foto's, audio, video en documenten in op WiFi.

Tip 4: Houd je dataverbruik in de gaten

Er zijn verschillende manieren om je dataverbruik in de gaten te houden.

Voor Android: Apps > Instellingen > Gegevensgebruik/Datagebruik.

Voor iOS: Instellingen > Mobiel netwerk.

Via de app van de meeste providers (op je telefoon) heb je vaak altijd en overal een actueel inzicht in jouw verbruik en wat de status is deze maand. Zo kan je dagelijks even een kijkje nemen en eventueel jouw verbruik bijstellen. 

 

Zonder zorgen data verbruiken?

 

Dat kan ook, met een Unlimited Data abonnement. Niet alle providers bieden dit soort abonnementen. Op onze website treft u diverse providers aan die Unlimited Data bieden. 

Artikel details

Artikel ID:
6
Datum toegevoegd:
2020-07-13 00:34:04
Beoordeling :